Kosten

Verwijzing

Om voor vergoeding van psychotherapie door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen moet u beschikken over een verwijzing van de huisarts en een geldige legitimatie.

Vergoedingen

Individuele psychotherapie

Sinds 1 januari 2008 zit psychotherapeutische behandeling (als specialistische GGZ) in het basispakket van uw zorgverzekering, en wordt geheel vergoed. Wel kan afhankelijk van andere gemaakte medische kosten het eigen risico voor uw zorgverzekering aangesproken worden.
Declaraties vinden plaats via de zogeheten "DBCís" (voluit: diagnose behandel combinaties): er zijn voor vast omschreven pakketten psychische problemen prijzen afgesproken, en bij de wet vastgelegd.
Bij het ministerie van VWS kunt u daarover informatie opvragen.

Attentie:
Ik heb (om politieke redenen) dit jaar geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Ik kan uiteraard, als wettelijk geregistreerd psychotherapeut, gewoon dit werk voortzetten. Maar de nadelige administratieve en financiŽle situatie die er dan kan ontstaan voor verzekerden doet me besluiten op dit moment geen nieuwe cliŽnten in te schrijven voor individuele psychotherapie. Alleen voor partnerrelatietherapie kunt u zich aanmelden.

Partnerrelatietherapie

Deze therapie wordt momenteel niet vanuit de basisverzekering vergoed, u kunt dus gťťn nota bij uw zorgverzekeraar indienen.
Het tarief in mijn praktijk bedraagt vanaf 1 januari 2015 € 65,- p.p. per uur gesprekstijd, of naar keuze € 85,- p.p. voor 1,5 uur.

Coaching

Deze begeleidingen hebben een ander verloop dan een reguliere psychotherapie en kunnen niet in een DBC worden "ingepast". Daarom kan hier vooralsnog geen vergoeding door de zorgverzekering voor worden gevraagd. De kosten bedragen € 95,- per sessie.

Info

Welkom Kennismaking Therapieën Intuïtieve Coaching Therapeut Kosten Kontakt